Raakapihvi lisukkeilla
Niin maukasta, ja tämän ruoan kanssa onnistut helposti. On tärkeää, että hankit raakapihviin oikein hienoksi jauhettua jauhelihaa. Osta jauheliha mieluiten lihatiskiltä ja pyydä kauppiasta jauhamaan liha toiseen kertaan. Älä sekoita sitä tehosekoittimessa, silloin koostumuksesta tulee väärä.
Kahdelle
- n. 200 g jauhelihaa naudan sisäpaistista
- 1 iso hienonnettu punasipuli
- 1 pieni purjo
- 2 säilykepunajuurta
- ½ lavakurkku
- 2 munankeltuaista
- 2 tl kapriksia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- sinappia
- halutessasi, tabascoa pöytämausteeksi
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Muotoile jauhelihasta kaksi hienoa pihviä ja asettele ne lautasille.
2. Viipaloi purjo hienoksi ja kuutioi punajuuret ja kurkku pieneksi. Aseta munankeltuainen kuoressaan pihville, mausta keltuainen paprikajauheella.
3. Asettele muut lisukkeet lautaselle ja aseta mausteet pöytään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa