Quesadillasalaatti
Quisadillasalaatti sopii hyvin vaikkapa juhliin. Yllätä ystäväsi herkullisella annoksella.
Neljälle hengelle
- 4 broilerin rintafileetä
- 8 kpl tortilla lettua
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 prk salsakastiketta
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 miniluumutomaattia
- 0,5 dl valkoista balsamicoa
- chilillä maustettua oliiviöljyä
- 300 g salaattia
Valmistusohje
Kypsennä broilerin fileet mehukkaan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa ne todella ohuiksi siivuiksi ja aloita quesadillojen täyttäminen. Voitele kaikki letut kermaviilillä sekä salsakastikkeella. Levitä broilerisiivut 4 letun päälle ja käännä loput 4 kanneksi broilerisiivujen päälle. Painele ne tiiviisti yhteen ja paista pannulla rapeiksi molemmilta puolilta. Leikkaa lämmin quesadilla neljään osaan ja tarjoile salaatin joukossa tai erikseen.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi ja tomaatit 4 osaan. Nosta ne kulhoon johon lisäät vaaleaa balsamicoa sekä maustettua oliiviöljyä makusi mukaan ja anna marinoitua 15 minuutin ajan.
Asettele sillä aikaa pesty salaatti tarjoilukulhoon ja kaada lopuksi maustuneet kasvikset joukkoon ja koristele salaatti lämpimillä quesadilloilla.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 680 kcal
Proteiinia 46g (27 E%)
Hiilihydraatteja 63g (37 E%)
Kuitua 5g (annoksesta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)
Rasvaa 27g (35 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (30% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1g (hyvä suolan määrä)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti