Quesadillasalaatti

Quisadillasalaatti sopii hyvin vaikkapa juhliin. Yllätä ystäväsi herkullisella annoksella.

Neljälle hengelle

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 8 kpl tortilla lettua
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 prk salsakastiketta
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 miniluumutomaattia
  • 0,5 dl valkoista balsamicoa
  • chilillä maustettua oliiviöljyä
  • 300 g salaattia

Valmistusohje

Kypsennä broilerin fileet mehukkaan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa ne todella ohuiksi siivuiksi ja aloita quesadillojen täyttäminen. Voitele kaikki letut kermaviilillä sekä salsakastikkeella. Levitä broilerisiivut 4 letun päälle ja käännä loput 4 kanneksi broilerisiivujen päälle. Painele ne tiiviisti yhteen ja paista pannulla rapeiksi molemmilta puolilta. Leikkaa lämmin quesadilla neljään osaan ja tarjoile salaatin joukossa tai erikseen.

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi ja tomaatit 4 osaan. Nosta ne kulhoon johon lisäät vaaleaa balsamicoa sekä maustettua oliiviöljyä makusi mukaan ja anna marinoitua 15 minuutin ajan.

Asettele sillä aikaa pesty salaatti tarjoilukulhoon ja kaada lopuksi maustuneet kasvikset joukkoon ja koristele salaatti lämpimillä quesadilloilla.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 680 kcal

Proteiinia 46g (27 E%)

Hiilihydraatteja 63g (37 E%)

Kuitua 5g (annoksesta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)

Rasvaa 27g (35 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (30% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 1g (hyvä suolan määrä)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.