Purjogratiini lenkkimakkaralla

Miedosta purjosta tulee maukas gratiinissa. Tarjoile lenkkimakkaran tai käristetyn kinkun kera.

Neljälle

  • n. 500 g purjoa, mieluiten ohuita
  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • n. 5 dl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • lenkkimakkaraa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele purjot n. 5 cm paloiksi, kiehauta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä, laita uunivuokaan.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja juusto.

3. Kaada kastike purjojen päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile mielellään lenkkimakkaran kera.

Parhaat ruokaohjelmat