Purjogratiini lenkkimakkaralla
Julkaistu
Miedosta purjosta tulee maukas gratiinissa. Tarjoile lenkkimakkaran tai käristetyn kinkun kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g purjoa, mieluiten ohuita
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- n. 5 dl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele purjot n. 5 cm paloiksi, kiehauta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä, laita uunivuokaan.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja juusto.
3. Kaada kastike purjojen päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile mielellään lenkkimakkaran kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki