Purjogratiini lenkkimakkaralla
Julkaistu
Miedosta purjosta tulee maukas gratiinissa. Tarjoile lenkkimakkaran tai käristetyn kinkun kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g purjoa, mieluiten ohuita
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- n. 5 dl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele purjot n. 5 cm paloiksi, kiehauta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä, laita uunivuokaan.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja juusto.
3. Kaada kastike purjojen päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile mielellään lenkkimakkaran kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka