Puolukkajäädyke rapealla kanelipohjalla

Pehmeä jäädyke saa tässä seuraa rapeasta, kanelilta maistuvasta pohjasta.

12 palaan

  • 10 Digestive-keksiä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl voita
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl pakastettuja puolukoita

Koristeluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaneli. Sulata voi ja lisää murutaikinaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kera. Vatkaa kerma kunnes se on hieman kovempaa kuin piimä koostumukseltaan. Sekoita 1 ½ dl puolukoita keltuaisvaahtoon, kääntele mukaan kerma.

3. Kaada taikina keksipohjalle ja pakasta 5-6 tuntia. Ota pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle loput puolukat, koristele sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!