Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl maitoa
  • 125 g kylmää voita
  • 4 kuorittua, viipaloitua omenaa
  • 100 g mantelimassaa
  • 2 dl puolukoita
  • 1 munankeltuainen voiteluun

Vaniljakastike

  • 2 munankeltuaista
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 1/4 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko

Valmistusohje

1. Pane jauhot, sokeri, suola, muna ja maito tehosekoittimeen. Pane voi paloina päälle ja sekoita 20-30 sekunnin ajan, kunnes seoksesta tulee taikinaa.

2. Kauli taikina melko ohueksi. Pane taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Tee ylijäämätaikinasta noin 1½ cm paksuisia suikaleita. Asettele omenat vuoan pohjalle, peitä ohuella mantelimassakerroksella ja pane vielä kerros puolukkaa. Ruutukuvioi pinta taikinasuikaleilla, sivele kananmunalla ja paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuutin ajan.

3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito ja desilitra kermaa kattilaan. Huom! Ei alumiinikattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa, kaavi siemenet kermamaitoon ja pane sinne myös vaniljatanko. Kiehauta ja anna olla muutaman minuutin matalalla lämmöllä. Ota vaniljatanko pois. Vispaa astiassa keltuaiset ja sokeri, lisää sitten vispaten hieman maitoa ja kaada lopulta seos kattilaan. Hauduta samalla vispaten kunnes kastike sakeen. Se ei saa kiehua! Anna kastikkeen jäähtyä. Vispaa loppu kerma ja sekoita kylmään kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastikeOmena-toscapiirakkaKermainen omenapaistosMustikkapiirakka ja vaniljakastikeOmenakakkua ja vaniljakastikettaRaparperipiirakka vaniljakastikkeen kera
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Syksyn ensimmäisten omenoiden kypsyttyä maistuu puolukoilla, omenalla ja mantelimassalla täytetty piiras. Tarjoa piiras välipalana tai vaniljakastikkeen kera jälkiruokana.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu