Puolukka-marenkipiiraat
Raikas puolukka ja makoisa kauramurotaikina ovat mainio yhdistelmä, jonka marenki kruunaa. Voit käyttää reseptiin joko puolukoita tai karpaloita.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 3 dl puolukoita
- 2/3 dl sokeria
- 2 munan valkuaista
Valmistusohje
Ota murotaikina sulamaan levyt erilleen. Jaa sulaneet levyt molemmat kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien (esim. folio tai silikoni) pohjille ja reunoille.
Levitä puolukat piirakkapohjille, jokaiselle 2-3 rkl. Paista puolukkapiiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota piiraat pois uunista noin 10 minuutin kuluttua ja levitä marenki näiden lähes kypsien piiraiden päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia niin kauan, että marenki saa kauniin värin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje