Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuuririsottoa tryffeliöljyn kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 0,6dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista voita
  • 2 salottisipulia pilkottuna
  • 2,4dl risottoriisiä
  • 1,2dl valkoviiniä
  • 4,8dl tuoretta punajuuren mehua tai sosetta
  • 1l kasvislientä
  • vastaraastettua grana-padano -juustoa ripotteluun
  • tryffeliöljyä

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy ja puolet voista isolla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paista pilkotut salottisipulit noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Sekoita silloin tällöin.

- Lisää risottoriisi ja jatka sekoittamista muutama minuutti. Lisää viini ja sekoita 2 minuuttia tai kunnes viini on haihtunut.

- Lisää kasvisliemi hitaasti pannulle yksi kauhallinen kerrallaan ja samalla hyvin sekoittaen kunnes liemi on haihtunut. Toista tämä vaihe kunnes risotto on sopivan kypsää (16–20 minuuttia). Laita punajuurimehu lopuksi risoton joukkoon ja sekoita vielä kerran.

- Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita risoton joukkoon jäljelle jäänyt voi. Asettele tarjolle ja ripottele raastettua grana- padano -juustoa risoton päälle.

Tämä on täydellinen ruokalaji tapaamista ajatellen, koska tämä on kirkkaanpunaista, todella herkullista. Tryffeliöljyllä maustettuna se on ylellistä, eikä sen eteen tarvitse nähdä vaivaa.

Ripottele tryffeliöljyä annosten päälle ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPunajuuritimbaaleja ja voikastikettaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraMintulla maustettua herne-savupekonirisottoaLehtikaalirisottoLinssicurrya ja pinaattia
KasvisrisottoKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto