Punajuuririsottoa tryffeliöljyn kanssa

Tämä on täydellinen ruokalaji tapaamista ajatellen, koska tämä on kirkkaanpunaista, todella herkullista. Tryffeliöljyllä maustettuna se on ylellistä, eikä sen eteen tarvitse nähdä vaivaa.

4 hengelle

  • 0,6dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista voita
  • 2 salottisipulia pilkottuna
  • 2,4dl risottoriisiä
  • 1,2dl valkoviiniä
  • 4,8dl tuoretta punajuuren mehua tai sosetta
  • 1l kasvislientä
  • vastaraastettua grana-padano -juustoa ripotteluun
  • tryffeliöljyä

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy ja puolet voista isolla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paista pilkotut salottisipulit noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Sekoita silloin tällöin.

- Lisää risottoriisi ja jatka sekoittamista muutama minuutti. Lisää viini ja sekoita 2 minuuttia tai kunnes viini on haihtunut.

- Lisää kasvisliemi hitaasti pannulle yksi kauhallinen kerrallaan ja samalla hyvin sekoittaen kunnes liemi on haihtunut. Toista tämä vaihe kunnes risotto on sopivan kypsää (16–20 minuuttia). Laita punajuurimehu lopuksi risoton joukkoon ja sekoita vielä kerran.

- Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita risoton joukkoon jäljelle jäänyt voi. Asettele tarjolle ja ripottele raastettua grana- padano -juustoa risoton päälle.

Ripottele tryffeliöljyä annosten päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!