Porsaankyljykset hapankaalin ja pekonin kera
Arkisia porsaankyljyksiä piristävät rapeaksi paistettu pekoni ja maukas hapankaali. Juuri tällaisilla pienillä yksityiskohdilla loihdit tavallisesta arkiruoasta juhla-aterian. Viinin voit korvata tavallisella lihaliemellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 140 g pekonia
- 1 prk hapankaalia
- 1 dl valkoviiniä
- 800 g perunoita
Valmistusohje
1. Keitä ensimmäiseksi perunat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.
2. Kumoa hapankaali kattilaan ja lisää joukkoon pekoni ja viini. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Paista kyljykset kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti hapankaalin ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan