Porsaankyljykset hapankaalin ja pekonin kera
Arkisia porsaankyljyksiä piristävät rapeaksi paistettu pekoni ja maukas hapankaali. Juuri tällaisilla pienillä yksityiskohdilla loihdit tavallisesta arkiruoasta juhla-aterian. Viinin voit korvata tavallisella lihaliemellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 140 g pekonia
- 1 prk hapankaalia
- 1 dl valkoviiniä
- 800 g perunoita
Valmistusohje
1. Keitä ensimmäiseksi perunat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.
2. Kumoa hapankaali kattilaan ja lisää joukkoon pekoni ja viini. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Paista kyljykset kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti hapankaalin ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella