Porsaankyljykset hapankaalin ja pekonin kera

Arkisia porsaankyljyksiä piristävät rapeaksi paistettu pekoni ja maukas hapankaali. Juuri tällaisilla pienillä yksityiskohdilla loihdit tavallisesta arkiruoasta juhla-aterian. Viinin voit korvata tavallisella lihaliemellä.

4 annosta

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 140 g pekonia
  • 1 prk hapankaalia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 800 g perunoita

Valmistusohje

1. Keitä ensimmäiseksi perunat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.

2. Kumoa hapankaali kattilaan ja lisää joukkoon pekoni ja viini. Kiehauta ja pidä lämpimänä.

3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Paista kyljykset kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti hapankaalin ja perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!