Porkkana-punajuurikakku

Keskiviikko on joka viikko MTV3 Huomenta Suomen keittiössä aina leivontapäivä ja tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo sesongin raaka-aineita sisältävän herkullisen porkkana-punajuurikakun.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 1,5 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivonjauhetta
  • 2 porkkanaa
  • 1 punajuuri
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 1 dl öljyä

Kuorrute

  • 300 g mascarponejuustoa
  • 100 g voi
  • n. 2 dl tomusokeri
  • tilkka sitruuna- tai limemehua

Valmistusohje

Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe. Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrute

Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!