Keskiviikko on joka viikko MTV3 Huomenta Suomen keittiössä aina leivontapäivä ja tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo sesongin raaka-aineita sisältävän herkullisen porkkana-punajuurikakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 keltuainen
- 1,5 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus kanelia
- 0,5 tl soodaa
- 0,5 tl leivonjauhetta
- 2 porkkanaa
- 1 punajuuri
- 0,5 dl mantelirouhetta
- 1 dl öljyä
Kuorrute
- 300 g mascarponejuustoa
- 100 g voi
- n. 2 dl tomusokeri
- tilkka sitruuna- tai limemehua
Valmistusohje
Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe. Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.