Porkkana-punajuurikakku
Keskiviikko on joka viikko MTV3 Huomenta Suomen keittiössä aina leivontapäivä ja tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo sesongin raaka-aineita sisältävän herkullisen porkkana-punajuurikakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 keltuainen
- 1,5 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus kanelia
- 0,5 tl soodaa
- 0,5 tl leivonjauhetta
- 2 porkkanaa
- 1 punajuuri
- 0,5 dl mantelirouhetta
- 1 dl öljyä
Kuorrute
- 300 g mascarponejuustoa
- 100 g voi
- n. 2 dl tomusokeri
- tilkka sitruuna- tai limemehua
Valmistusohje
Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe. Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje