Polynéet
Nämä ovat pieniä, mureita mantelipikkuleipiä, jotka sulavat suussa. Ne maistuvat parhaimmilta haaleina.
16 kpl
- 100 g voita
- ½ dl kidesokeria
- ½ vatkattu muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g kaltattuja ja jauhettuja manteleita
- 4 karvasmantelia, hienonnettuna
- 3 dl tomusokeria
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää muna ja jauhot, laita taikina kylmään 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelit ja tomusokeri ja lisää valkuaiset.
3. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Täytä vuoat täytteellä.
4. Kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita taikinapyörällä. Asettele suikaleet leivosten päälle risteiksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut