Pollo Don Corleone

Italialaisessa alkuperäisohjeessa käytetään kokonaisia broilerin rintapaloja. Ne esikypsennetään uunissa ja jäähdytetään, minkä jälkeen rintalihat leikataan irti. Näin liha pysyy mehukkaana ja säilyttää muotonsa. Tässä ohjeessa oikaisemme hieman ja käytämme broilerinfileitä.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • 100g tuoretta parmesaanijuustoa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 200g tagliatelle-pastaa (tuoretta)
  • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 salottisipulia
  • ½ litraa kanalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl arrowjuurijauhetta tai Maizenaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipulia ja tomaatteja oliiviöljyssä kattilassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita, jotta seos ei pala pohjaan. Sipulit saavat pehmetä mutta eivät ruskistua. Lisää kanaliemi ja punaviini ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä puolet. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurijauheella tai Maizenalla ha mausta mustapippurilla. Pidä kastike lämpimänä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane broilerinfileet uunikestävään vuokaan, mausta suolalla ja valkopippurilla ja höylää parmesaanijuustosta lastuja fileiden peitoksi. Kypsennä fileitä uunissa noin kymmenen minuuttia.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele lautasille ensin kastike ja sitten pasta. asettele päällimmäiseksi broilerin rintafileet, jotka on leikattu viistosti 5-6 osaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.