Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pippurihärkä-joulutortut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Katso videolta, kuinka Arja ja Jethro leipovat joulutorttuja.

15 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Voi- Tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 150 g pippurihärkä-, savukinkku- tms. leikkelettä silppuna
  • 150 g Mustapekka- tai pippurituorejuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna

Päälle

  • pieniä basilikanlehtiä

Valmistusohje

Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu vähälaktoosiseen voihin ja torttutaikina laktoosittomaan kasvimargariiniin.Pippurihärkä ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat hyvin yhteen.

Taittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle.

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia.

Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä basilikanlehdillä.

Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.

VINKKI: Lihan tilalla voi käyttää kalkkuna- tai kasvisleikkelettä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pikkusuolaiset hyrrätTuliset salamivoisarvetKatkarapuvoileipäkakkuPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätVälimerellinen voileipäkakkuParhaat Joulutortut
TorttuJouluPikkujoulutLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu