Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi
Tinskun keittiössä
Julkaistu 15.11.2020 08:00
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
400 g suklaata
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
25 g voita
n. 3 dl suolapähkinöitä
Lisäksi
kakunkoristeita tai raastettua suklaata
Valmistusohje
Piparisnickers valmistuu näin:
Tee ensin toffee. Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 min.
Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 asteessa 5 min
suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin.
Piparisnickers on Tinskun keittiössä -bloggaaja Tiina Varjuksen loihtima jouluinen herkku, joka sopii mainiosti myös syötäväksi lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin. Helppo valmistaa!
Paloittele
Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.
Tiinan vinkki:
Piparisnickers onnistuu mainiosti myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja tarkista myös koristeiden gluteenittomuus.