Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi 

Tinskun keittiössä
Julkaistu 15.11.2020 08:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
  • 400 g suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 25 g voita
  • n. 3 dl suolapähkinöitä

Lisäksi

  • kakunkoristeita tai raastettua suklaata

Valmistusohje

Piparisnickers valmistuu näin:

  1. Tee ensin toffee.  Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
  2. Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 min.
  3. Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 asteessa 5 min
  4. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin. 
  5. Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.

Tiinan vinkki:

Piparisnickers onnistuu mainiosti myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja tarkista myös koristeiden gluteenittomuus.

Id_Piparisnickers (5)Ohje:

Lisää aiheesta:

Jäädytetty Nutella-juustokakkuKoko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namusetPiparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinastaJoulupiparit kuppeina & KinuskimarjatGluteenittomat joulutortutUunijäätelö Kauramuropohjaan
PikkujouluJouluJouluruokaSuklaaleivoksetPiparkakutLeivontaMakeat leivonnaiset

Piparisnickers on Tinskun keittiössä -bloggaaja Tiina Varjuksen loihtima jouluinen herkku, joka sopii mainiosti myös syötäväksi lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin. Helppo valmistaa!

Tinskun keittiössä
Tiina Varjus, Tinskun keittiössä
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pikkujoulu
  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Joulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi