Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi 

Piparisnickers (1)
Tinskun keittiössä

Piparisnickers on Tinskun keittiössä -bloggaaja Tiina Varjuksen loihtima jouluinen herkku, joka sopii mainiosti myös syötäväksi lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin. Helppo valmistaa!

Ainekset

  • 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
  • 400 g suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 25 g voita
  • n. 3 dl suolapähkinöitä

Lisäksi

  • kakunkoristeita tai raastettua suklaata

Valmistusohje

Piparisnickers valmistuu näin:

  1. Tee ensin toffee.  Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
  2. Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 min.
  3. Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 asteessa 5 min
  4. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin. 
  5. Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.

Tiinan vinkki:

Piparisnickers onnistuu mainiosti myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja tarkista myös koristeiden gluteenittomuus.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!