Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

MTV
Julkaistu 23.11.2019 08:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helpot piparipalat aateloidaan tuorejuustokuorrutteella. Tämä joulun helpoin jälkkäri maistuu taatusti ainakin piparitaikinan ystäville.

Piparipalat

  • 1 pkt piparitaikinaa (1 kg, 2 piparitaikinalevyä)

Kuorrute

  • 60 g voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 160 g tomusokeria
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Piparipalat valmistuvat näin:

Valmistusaika: n. 30 min sulatus + 5 min paisto + 15 min
Annoksia: noin 36 kpl piparipalaa

  1. Sulata piparitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Paista piparitaikinalevyjä leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uunissa 200 asteessa noin 5–7 minuuttia. Paksut piparitaikinalevyt saavat jäädä hieman pehmeäksi sisältä. 
  3. Anna paistettujen piparitaikinalevyjen jäähtyä kunnola ja valmista sillä välin kuorrute. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, kunnes kuorrute on tasaisen pehmeää.
  4. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneiden piparitaikinalevyjen päälle. Leikkaa levyt suupaloiksi ja nauti! 

Katso videolta ohjeet:

0:55Koukuttavat piparipalat – näin valmistat joulun helpoimman jälkkärin

Lisää aiheesta:

Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi Hellapoliisin piparkakkumuffinitGluteenittomat joulutortutKätevät taatelipiparitMyllytontun piparipullaJoulun piparipullat
PiparkakutPikkujoulutJouluruokaNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi