Piimässä marinoitu valkosipuli-karitsanfilee
Tämä menu maistuu valkosipulinystäville! Valkosipulilla maustetun karitsanfileen kanssa maistuvat valkosipuliperunat ja jälkiruokana herkutellaan valkosipulibanaania.
Ainekset
- 1 kg karitsanfileetä
- 1 prk kirnupiimää
- 6 kynttä valkosipulia
- rosmariininoksa
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä
Valmistusohje
Poista fileistä paksuimmat kalvot. Usein karitsan sisäfileelle sitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Nuiji 1-2 rosmariininoksaa joukkoon. Kaada päälle piimää niin että fileet juuri peittyvät.
Lorauta sekaan hieman öljyä ja sekoita kunnolla. Anna marinoitua 1-4 tuntia. Poista liika marinadi ja grillaa lihat kuumalla grillillä nopeasti. Anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka