Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet kasvis-juustopiiraset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helpot ja maukkaa kasvis-juustopiiraset syntyvät käden käänteessä valmiista Myllyn Paras -piirakkataikinasta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 kpl

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte

  • 200 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • 200 g pakastemaissia
  • 200 g sipulia hienonnettuna
  • 200 g kevyt tuorejuustoa (laktoositonkin käy)
  • 2 munaa
  • ½ tl chilipippuria
  • 2 tl rakuunaa
  • (½ dl pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Herkullisten pikkupiiraiden täytteessä on käytetty aineita, joita voit pitää aina valmiina kaapissa. Piiraan voit siis pyöräyttää vaikka silloin, kun et ehdi kauppaan ennen yllätysvieraiden saapumista.

Jaa hieman sulanut Pyöreä Piirakkataikina 10 sektoriin, niin saat annospiiraisiin pohjapaloja.Voit myös painella Pyöreän Piirakkataikinan yhdeksi isoksi piiraaksi n. 25- 30 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirakkavuokaan

Sulata taikina. Jaa taikina 10 osaan (tai jätä jakamatta, jos teet yhden ison piirakan). Vuoraa kullakin taikinapalalla aina yksi pieni piirasvuoka (esim. alumiininen, kertakäyttö tai silikoninen vuoka). Sekoita täytteen ainekset ja jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin. Paista pienet piirakat kauniin värisiksi 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–25 minuuttia tai isoa piirakkaa n. 30-40 min. Paistoaikaan vaikuttaa piiraiden koko.

Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle kevyttä feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Greippi-suklaapiiraatKevyt kinkku-kasvispiirakkaHelppo katkarapupiirasValkosuklaa-pääsiäispiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaMustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
JuustopiirakkaVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras