Perunagratiini makkaroille

Kuplivan kuuma ja kermainen perunagratiini maistuu hyvältä kylmän paahtopaistin tai kasslerin, tai kuten reseptissämme, erilaisten makkaroiden kera.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 3 dl kermaa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja höylää perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado uunivuokaan vuorotellen suolan, mustapippurin ja juuston kera.

2. Kaada päälle kerma. Puuteroi kevyesti paprikalla ja paista uunin keskitasolla vajaa tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.