Persikka-pupumuffinit
Pääsiäisleivontaa parhaimmillaan. Pupumuffinit ovat lasten suosikkeja.
Ainekset
- 8 isoa tai 16 pientä muffinia
Ainekset
- 1 1/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g margariinia
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tlk (425g /240 g) persikoita sokeriliemessä
- 200 g kookoshiutaleita
- 3/4 dl kookosmaitoa
- 3 rkl siirappia
Valmistusohje
Vatkaa sokerit ja pehmeä rasva kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää siivilän läpi seokseen.
Valuta persikat liemestään, säästä 1/2 dl lientä. Soseuta persikat sauvasekoittimella Lisää persikkasose ja liemi taikinaan. Lisää joukkoon myös kookoshiutaleet, kookosmaito ja siirappi.
Sekoita taikinaksi kevyesti ja jaa (pupu)muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan