Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen lasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen lasagne saa lisämakua kinkusta tai pekonista.

Ainekset

  • 10–12 annosta

Ainekset

  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 150–200 g ilmakuivattu kinkkua tai pekonia hienonnettuna
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 300 g sian jauhelihaa
  • 2 prk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 6 rkl tomaattipyreetä
  • 1 ¾ dl punaviiniä
  • mustapippuria, suolaa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 ruukku basilikaa

Valkokastike

  • 1 ¼ l Alpro soya maustamatonta soijajuomaa
  • 175 g margariinia
  • 1 ¾ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 450 g vihreitä lasagnelevyjä
  • 400 g viipaloitua mozzarellaa
  • 110 g parmesaania lastuiksi vuoltuna
  • valmistus
  • Valkokastike

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilput oliiviöljyssä paistinpannussa. Lisää kinkku- tai pekonisilppu ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Kaada seos kattilaan.

2. Ruskista jauhelihat useammassa erässä ja kaada kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja sekoita hyvin. Lisää tomaatit, tomaattisose, punaviini, pippuri, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 4 tuntia. Lopputuloksena on paksu kastike, jossa ei ole juuri lainkaan näkyvää nestettä.

3. Sekoita silputut basilikanlehdet joukkoon.

4. Kaada Alpro soya maustamaton soijajuoma, margariini ja jauhot paksupohjaiseen kattilaan.

5. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike saostuu ja alkaa poreilemaan. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia sekoitellen.

6. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita Alpro soya ruoanlaittovalmiste ja mausteet joukkoon.

7. Levitä neljäsosa lihasta uunivuoan pohjalle. Lisää sen päälle viidesosa valkokastikkeesta sekä neljäsosa mozzarellaviipaleista.

8. Laita kerrosten väliin lasagnelevyt. Tee kolme samanlaista kerrosta ja valuta viimeiseksi kerros valkokastiketta. Ripottele parmesaanilastut päälle.

9. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.

10. Peitä kypsä lasagnevuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla ja anna ruoan vetäytyä 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.

11. Nauti raikkaan vihersalaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

KasvislasagnePikantti lohi-parsakaalilasagneGordonin italialaiset lihapullatKlassinen lasagne bologneseLaiskan miehen lasagneLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
LasagnePääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne