Perinteinen lasagne
Perinteinen lasagne saa lisämakua kinkusta tai pekonista.
Ainekset
- 10–12 annosta
Ainekset
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 2 valkosipulin kynttä silputtuna
- 150–200 g ilmakuivattu kinkkua tai pekonia hienonnettuna
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 300 g sian jauhelihaa
- 2 prk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
- 6 rkl tomaattipyreetä
- 1 ¾ dl punaviiniä
- mustapippuria, suolaa
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 ruukku basilikaa
Valkokastike
- 1 ¼ l Alpro soya maustamatonta soijajuomaa
- 175 g margariinia
- 1 ¾ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 ½ dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 450 g vihreitä lasagnelevyjä
- 400 g viipaloitua mozzarellaa
- 110 g parmesaania lastuiksi vuoltuna
- valmistus
- Valkokastike
Valmistusohje
1. Kuullota sipulisilput oliiviöljyssä paistinpannussa. Lisää kinkku- tai pekonisilppu ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Kaada seos kattilaan.
2. Ruskista jauhelihat useammassa erässä ja kaada kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja sekoita hyvin. Lisää tomaatit, tomaattisose, punaviini, pippuri, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 4 tuntia. Lopputuloksena on paksu kastike, jossa ei ole juuri lainkaan näkyvää nestettä.
3. Sekoita silputut basilikanlehdet joukkoon.
4. Kaada Alpro soya maustamaton soijajuoma, margariini ja jauhot paksupohjaiseen kattilaan.
5. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike saostuu ja alkaa poreilemaan. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia sekoitellen.
6. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita Alpro soya ruoanlaittovalmiste ja mausteet joukkoon.
7. Levitä neljäsosa lihasta uunivuoan pohjalle. Lisää sen päälle viidesosa valkokastikkeesta sekä neljäsosa mozzarellaviipaleista.
8. Laita kerrosten väliin lasagnelevyt. Tee kolme samanlaista kerrosta ja valuta viimeiseksi kerros valkokastiketta. Ripottele parmesaanilastut päälle.
9. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.
10. Peitä kypsä lasagnevuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla ja anna ruoan vetäytyä 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.
11. Nauti raikkaan vihersalaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti