Pekoniin käärittyä turskaa pestoperunoiden kera
Vaikka lopputulos näyttää todella upealta, tämä ruoka on suhteellisen helppo valmistaa. Pekoni maustaa turskan mukavasti suolalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg perunoita
- 600 g turskafileetä
- 4 pekoniviipaletta
- 1 rkl dijoninsinappia
- 2 rkl pestoa
- 1 rkl tuoretta kirveliä, rakuunaa tai timjamia
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kuutioi ja keitä perunat. Kuivaa turska ja mausta suolalla. Levitä turskafileen toiselle puolelle ohut kerros dijoninsinappia. Kääri pekoniviipaleet kalan ympärille.
2. Ruskista kääröä paistinpannulla niin, että pekoni kypsyy ja turska saa kauniin kullanruskean värin. Jatka kypsentämistä uunissa noin 15 minuuttia.
3. Ruskista perunat voissa yhdessä yrttien ja peston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan