Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko
Tätä lanttulaatikkoa on syöty Pekka Haaviston joulupöydässä. Aiemmin sitä valmisti jo edesmennyt Pekan äiti. Lanttulaatikon voi tehdä tarvittaessa sekä maidottomana että gluteenittomana, riippuen ruokailijoiden ruokavaliosta.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 2 kg lanttuja
- vettä
- 2 tl suolaa
- 1 dl mannasuurimoita tai korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
- 2 dl luomukermaa tai soijakermaa
- 2-3 rkl siirappia
- 1/2 tl inkiväärijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl valkopippurijauhetta
- voita tai maidotonta margariinia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele lantunpalat ja keitä vähässä vedessä.
Survo ja lisää mausteet.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tipauta päälle muutama voinokare ja ripottele korppujauhoja.
Anna laatikon hautua uunissa 100–150 asteessa 1–3 tuntia.
Vinkki: Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, niin jouluna voi vain levätä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa