1 dl mannasuurimoita tai korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
2 dl luomukermaa tai soijakermaa
2-3 rkl siirappia
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl valkopippurijauhetta
voita tai maidotonta margariinia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele lantunpalat ja keitä vähässä vedessä.
Survo ja lisää mausteet.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tipauta päälle muutama voinokare ja ripottele korppujauhoja.
Tätä lanttulaatikkoa on syöty Pekka Haaviston joulupöydässä. Aiemmin sitä valmisti jo edesmennyt Pekan äiti. Lanttulaatikon voi tehdä tarvittaessa sekä maidottomana että gluteenittomana, riippuen ruokailijoiden ruokavaliosta.
Anna laatikon hautua uunissa
100–150
asteessa
1–3
tuntia.
Vinkki: Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, niin jouluna voi vain levätä.