Pastaa häränfileen ja kerman kera
Tämä on silkkaa ylellisyyttä. Nauti ruoasta rubiininpunaisen viinin kera!
4 annosta
- 400 g pastaa, esimerkiksi penneä
- 300 g naudanfileetä
- 3 rkl voita
- 4 dl kermaa
- 3 dl voimakasta lihalientä
- ½ dl konjakkia
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 sipuli
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Irrota timjaminlehdet oksasta. Kuullota sipulia ja timjamia hetken ruokalusikallisessa voita. Kaada joukkoon lihaliemi, konjakki ja kerma ja hauduta 10 minuuttia.
3. Kuutioi liha ja ruskista nopeasti paistinpannussa 2 ruokalusikallisessa voita. Siivilöi sipuli ja mausteet kastikkeesta ja lisää siihen paistetut lihakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike vastakeitettyyn pastaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan