Parsapaketit ja hollandaisekastike

Valkoista parsaa täytyy raaskia syödä edes kerran kevään aikana. Yhdistelmä hollantilaiskastikkeen kera on klassinen, mutta kastike on vähän työläs. Helpommalla pääset ostamalla valmista kastiketta.

Kuudelle

  • 500-600 g valkoista parsaa
  • 6 savukinkkusiivua
  • 200 g hollandaisekastiketta
  • ½ sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä tyvestä ylöspäin, leikkaa pari senttiä pois tyvestä. Keitä parsat kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä 10 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Jaa parsat kuuteen nippuun ja kietaise kinkkuviipale kunkin nipun ympärille. Aseta paketit uunivuokaan. Sekoita hollantilaiskastikkeeseen sitruunankuoriraaste ja kaada parsojen päälle.

3. Laita vuoka uuniin, kunnes kastike on lämmennyt ja pinta alkaa saada väriä, noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!