Parsaa ja porkkanoita hollandaisekastikkeella
Samettinen hollandaisekastike on maailmankuulu klassikko, jota usein tarjotaan myös kalan kera. Älä käytä valmistuksessa alumiinikattilaa, jotta kastike ei värjäydy. Kastike ei myöskään saa kiehua, sillä muutoin se juoksettuu. Valmista siis kastike erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.
4 annosta
- 500 g valkoista tankoparsaa
- 500 g vihreää tankoparsaa
- 500 g uuden sadon porkkanoita
- 2 tl suolaa/vesilitra
- 30 g voita
- 1 hienonnettu sipuli
- 1/4 tl sokeria
- 3/4 dl kasvislientä
Hollandaisekastike
- 4 munankeltuaista
- 8 rkl vettä
- 200 g sulatettua ja jäähtynyttä voita
- suolaa ja pippuria
- tilkka vastapuristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Hollandaisekastike: Vatkaa munankeltuaiset ja vesi kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike sakenee. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kastikkeen tulee olla kuohkeaa ja paksua. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
2. Kuori valkoiset tankoparsat. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Poista tyviosa sekä valkoisista että vihreistä parsoista. Raaputa porkkanoista kuori. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä. Valkoiset parsat kypsyvät noin 20 minuutissa ja vihreät noin 10 minuutissa.
3. Hienonna sipuli ja kuullota se lopussa voissa, älä ruskista. Lisää sokeri. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää porkkanat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kasvikset lautaselle ja kaada päälle kastiketta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut