Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut pizzataikinapalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohjaan

  • 450g pizza taikinaa
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastike

  • 1\4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 350g murskattuja tomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa maustamiseen
  • raastettua pecorino-juustoa (lampaanmaidosta tehtyä juustoa)

Makeaan versioon

  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Valmistusohje

Jos vaikka taikinapaloista ei olisikaan veistoksiksi, ovat ne ainakin loistavia välipaloja.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy pannulla tomaattikastiketta varten. Lisää murskatut tomaatit, valkosipuli, suola ja basilika. Paista 2-3 minuuttia.

- Leikkaa palat neljään osaan. Muotoile jokainen pala pieneksi pizzaksi.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isolla pannulla korkealla lämmöllä. Laita varovasti pizzat kuumaan öljyyn ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta. Kun paistos on kohonnut ja kullanruskea, aseta palat paperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.

- Poista valkosipulit seoksesta. Levitä kastike pizzojen päälle. Ripottele päälle pecorino-juusto ja tarjoile heti.

- Jos haluat pikkupizzoista makean version, pirskota päälle hunajaa.

Lisää aiheesta:

Iso anjovispizzaM. J. PizzaPizza joulukinkustaKinkkupizzaKasvispiirakat pizzapohjissaBasilikapizza herkkusienillä
KasvispizzaKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

David kertoo, että heillä oli lapsena tapana muovailla pizzataikinasta outoja eläimiä ja avaruusolioita. Isoäiti pääsi käsiksi taikinaansa vasta näiden muovailujen jälkeen.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza
  • 18.02.201300:00
    Pizzapohja

    Mamma Giulian pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pizzaa parsalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoretomaattipizza

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pizza verde