Paistetut pizzataikinapalat
David kertoo, että heillä oli lapsena tapana muovailla pizzataikinasta outoja eläimiä ja avaruusolioita. Isoäiti pääsi käsiksi taikinaansa vasta näiden muovailujen jälkeen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohjaan
- 450g pizza taikinaa
- neitsytoliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
- 1\4 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- 350g murskattuja tomaatteja
- tuoretta basilikaa
- suolaa maustamiseen
- raastettua pecorino-juustoa (lampaanmaidosta tehtyä juustoa)
Makeaan versioon
- 2 ruokalusikallista hunajaa
Valmistusohje
Jos vaikka taikinapaloista ei olisikaan veistoksiksi, ovat ne ainakin loistavia välipaloja.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy pannulla tomaattikastiketta varten. Lisää murskatut tomaatit, valkosipuli, suola ja basilika. Paista 2-3 minuuttia.
- Leikkaa palat neljään osaan. Muotoile jokainen pala pieneksi pizzaksi.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isolla pannulla korkealla lämmöllä. Laita varovasti pizzat kuumaan öljyyn ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta. Kun paistos on kohonnut ja kullanruskea, aseta palat paperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.
- Poista valkosipulit seoksesta. Levitä kastike pizzojen päälle. Ripottele päälle pecorino-juusto ja tarjoile heti.
- Jos haluat pikkupizzoista makean version, pirskota päälle hunajaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti