Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäisen pirteät kuppikakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcakesit ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”. Kuppikakut valmistuvat helpoiten muffinivuoissa

Ainekset

  • 16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta

Taikina

  • 2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl kevytkermavalmistetta

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • pääsiäisrakeita

Valmistusohje

Kuppikakkujen täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty terveellisesti sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.

Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus. Pääsiäisen kunniaksi kuorrutuksesta tehdään pirteän keltainen, mutta voit myös muunnella kuorrutusta kevään muihin juhliin.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä pääsiäisrakeilla.

Vinkki: Kuppikakut pääsiäisaikaan:Tee leivokset silikonisiin pupu- tms. muotteihin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Suklaiset pashaleivoksetPorkkanakakku valkosuklaakuorrutteellaMustikka cupcakesKevennetyt sacherleivoksetKuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssaKauraisat ananasmuffinit
CupcakesPääsiäinenMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Cupcakes
  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut

  • 26.03.201311:01
    Ystävänpäivä

    Chili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolalla

  • 13.02.201408:49
    Makeat muffinit

    Banaani-mansikkakuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen pirteät kuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Papaija-Mango Cupcakes