Pääsiäisen pirteät kuppikakut
Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcakesit ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”. Kuppikakut valmistuvat helpoiten muffinivuoissa
Ainekset
- 16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta
Taikina
- 2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
- 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl porkkanaraastetta
- 2 munaa
- 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
- 2 dl kevytkermavalmistetta
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl tomusokeria
- hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
- pääsiäisrakeita
Valmistusohje
Kuppikakkujen täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty terveellisesti sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.
Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus. Pääsiäisen kunniaksi kuorrutuksesta tehdään pirteän keltainen, mutta voit myös muunnella kuorrutusta kevään muihin juhliin.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä pääsiäisrakeilla.
Vinkki: Kuppikakut pääsiäisaikaan:Tee leivokset silikonisiin pupu- tms. muotteihin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen