Pääsiäisen pirteät kuppikakut
Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcakesit ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”. Kuppikakut valmistuvat helpoiten muffinivuoissa
Ainekset
- 16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta
Taikina
- 2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
- 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl porkkanaraastetta
- 2 munaa
- 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
- 2 dl kevytkermavalmistetta
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl tomusokeria
- hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
- pääsiäisrakeita
Valmistusohje
Kuppikakkujen täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty terveellisesti sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.
Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus. Pääsiäisen kunniaksi kuorrutuksesta tehdään pirteän keltainen, mutta voit myös muunnella kuorrutusta kevään muihin juhliin.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä pääsiäisrakeilla.
Vinkki: Kuppikakut pääsiäisaikaan:Tee leivokset silikonisiin pupu- tms. muotteihin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut