Omenasta on moneksi: Marionin omenainen juustokakku-unelma
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Marionin ihana juustokakku.
Pohja
- 200g digestivekeksejä
- 100g voita
- ½tl kanelia
Juustokakku
- 350g tuorejuustoa
- 2.5dl kuohukermaa
- 0.75dl erikoishienoa sokeria
- 1tl kanelia
- 5 liivatelehteä
- 0.25dl omenamehua
Omenatäyte
- 5 granny smith omenaa (käytä 2 koristeluun)
- 2tl kanelia
- ½tl kardemummaa
- 1dl fariinisokeria
- ¼dl vettä
- 4rkl kidesokeria
Kinuskikastike
- 2dl kuohukermaa
- 1dl fariinisokeria
- 1rkl voita
Valmistusohje
Pohja:
Murskaa keksit. Sulata 90g voita, ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm).
Juustokakku:
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita liuenneet liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, tilkkaan kuumaa nestettä. Sekoita täytteeseen.
Omenatäyte:
Pilko 3 omenaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja karamellisoi omenan paloja hetki. Levitä omenakuutiot irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä omenoiden päälle juustokakku täyte. Aseta kylmään hyytymään.
Karamellisoi samassa kattilassa loput 2 omenaa, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenalohkot valmiin kakun päälle ympäri kakkua muodostaen ”ruusun”. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.
Kinuskikastike:
Keitä kaikkia aineksia kattilassa. Anna kiehua ja sen jälkeen keittele 5-10min keskilämmöllä. Tarjoile omenajuustokakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan