Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Marionin ihana juustokakku.

Pohja

  • 200g digestivekeksejä
  • 100g voita
  • ½tl kanelia

Juustokakku

  • 350g tuorejuustoa
  • 2.5dl kuohukermaa
  • 0.75dl erikoishienoa sokeria
  • 1tl kanelia
  • 5 liivatelehteä
  • 0.25dl omenamehua

Omenatäyte

  • 5 granny smith omenaa (käytä 2 koristeluun)
  • 2tl kanelia
  • ½tl kardemummaa
  • 1dl fariinisokeria
  • ¼dl vettä
  • 4rkl kidesokeria

Kinuskikastike

  • 2dl kuohukermaa
  • 1dl fariinisokeria
  • 1rkl voita

Valmistusohje

Pohja:

Murskaa keksit. Sulata 90g voita, ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm).

Juustokakku:

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita liuenneet liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, tilkkaan kuumaa nestettä. Sekoita täytteeseen.

Omenatäyte:

Pilko 3 omenaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja karamellisoi omenan paloja hetki. Levitä omenakuutiot irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä omenoiden päälle juustokakku täyte. Aseta kylmään hyytymään.

Karamellisoi samassa kattilassa loput 2 omenaa, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenalohkot valmiin kakun päälle ympäri kakkua muodostaen ”ruusun”. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.

Kinuskikastike:

Keitä kaikkia aineksia kattilassa. Anna kiehua ja sen jälkeen keittele 5-10min keskilämmöllä. Tarjoile omenajuustokakun kanssa.

 

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.