Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenasta on moneksi: Marionin omenainen juustokakku-unelma

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 25.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Marionin ihana juustokakku.

Pohja

  • 200g digestivekeksejä
  • 100g voita
  • ½tl kanelia

Juustokakku

  • 350g tuorejuustoa
  • 2.5dl kuohukermaa
  • 0.75dl erikoishienoa sokeria
  • 1tl kanelia
  • 5 liivatelehteä
  • 0.25dl omenamehua

Omenatäyte

  • 5 granny smith omenaa (käytä 2 koristeluun)
  • 2tl kanelia
  • ½tl kardemummaa
  • 1dl fariinisokeria
  • ¼dl vettä
  • 4rkl kidesokeria

Kinuskikastike

  • 2dl kuohukermaa
  • 1dl fariinisokeria
  • 1rkl voita

Valmistusohje

Pohja:

Murskaa keksit. Sulata 90g voita, ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm).

Juustokakku:

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita liuenneet liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, tilkkaan kuumaa nestettä. Sekoita täytteeseen.


Omenatäyte:

Pilko 3 omenaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja karamellisoi omenan paloja hetki. Levitä omenakuutiot irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä omenoiden päälle juustokakku täyte. Aseta kylmään hyytymään.

Karamellisoi samassa kattilassa loput 2 omenaa, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenalohkot valmiin kakun päälle ympäri kakkua muodostaen ”ruusun”. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.

Kinuskikastike:

Keitä kaikkia aineksia kattilassa. Anna kiehua ja sen jälkeen keittele 5-10min keskilämmöllä. Tarjoile omenajuustokakun kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiOmenasta on moneksi: Mallan omenaa omenan kanssa omenallaMascarponetorttu passionhedelmähyytelön keraOmenamarenkiSuklaa-kookos-limetorttuMansikka-juustokakku suklaapohjalla
Koko Suomi leipoo -reseptitJuustokakkuOmenakakkuOmenatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti