Omenaraastekiisseli
Omenaraastekiisseli on ihana välipala tai jälkiruoka. Ota lapset mukaan kiisselin valmistukseen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4-6 annosta
- 1 l omenatäysmehua
- 3 rkl perunajauhoja
- ¾ dl sokeria
- ripaus kanelia tai kanelitanko
- 2-4 omenaa kuorittuna ja raastettuna
Valmistusohje
Mittaa omenamehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Lisää myös ripaus kanelia tai kanelitanko.
Kiehauta, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa, mutta älä keitä.
Kuori omenat ja raasta ne. Lisää omenaraaste hieman jäähtyneen kiisselin joukkoon. Tarkista maku. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka