Omenaraastekiisseli

Omenaraastekiisseli on ihana välipala tai jälkiruoka. Ota lapset mukaan kiisselin valmistukseen!

4-6 annosta

  • 1 l omenatäysmehua
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • ripaus kanelia tai kanelitanko
  • 2-4 omenaa kuorittuna ja raastettuna

Valmistusohje

Mittaa omenamehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Lisää myös ripaus kanelia tai kanelitanko.

Kiehauta, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa, mutta älä keitä.

Kuori omenat ja raasta ne. Lisää omenaraaste hieman jäähtyneen kiisselin joukkoon. Tarkista maku. Ripottele pinnalle hieman sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.