Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenaraastekakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlahyvää!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kakkuun

  • 175 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 4 raastettua omenaa
  • 100 g raastettua mantelimassaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 vatkattu muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Laita vuoka jääkaappiin.

3. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää omenaraaste ja sitruunankuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele täytteeseen.

4. Ripottele mantelimassa piiraskuoren pohjalle. Levitä täyte sen päälle. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä suikaleita taikinapyörällä ja koristele torttu. Penslaa kananmunalla.

5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosMestarillinen päärynätorttuHerkullisin mansikkapiirasAprikoosikakku mantelimassallaVadelmatorttuMausteinen omenakakku
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"