Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenapiirakka kanelilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä maukkaammat omenat sitä paremmalta tämä piirakka maistuu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • kidesokeria

Täyte

  • 6-8 omenaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl jauhettua kanelia

Tarvitset myös

  • piirakkavuoan, halkaisijaltaan 24 cm

Valmistusohje

1. Hienonna jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa taikinan monitoimikoneessa. Painele taikina litteäksi, peitä muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Keitä vesi kattilassa, lisää omenakuutiot. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, lisää sokeri ja kaneli, sekoita. Ota kattila liedeltä.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen pohjaksi ja vuoraa vuoka sillä. Laita täyte vuokaan. Kaulitse toinen osa taikinaa kanneksi ja asettele täytteen päälle. Painele se tiiviisti reunoilta ja pistele kanteen muutamia reikiä. Penslaa kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka ja tuorejuustokastikeHunajainen omenatorttuÄidin omenatorttuMausteinen omenakakkuLauantaikakku omenoilla
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu