Omenapannukakku ohrajauhoilla ja leseseoksella
Terveellinen jälkiruoka tai välipala! Happamat omenat sopivat parhaiten pannariin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- Iso uunipellillinen
Ainekset
- 8 dl maitoa (rasvatonta, tarvittaessa laktoositonta)
- 2 dl ohrajauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl kolmen viljan leseseosta
- 3 kananmunaa
- (2-3 rkl tummaa sokeria)
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
Päälle
- noin 6 hapokasta pientä omenaa (kotimaisia runsaammin)
- ½-1 tl kanelia
- 2-3 rkl hunajaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos ei ole, lämmitä hunajaa mikrossa).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti