Terveellinen jälkiruoka tai välipala! Happamat omenat sopivat parhaiten pannariin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- Iso uunipellillinen
Ainekset
- 8 dl maitoa (rasvatonta, tarvittaessa laktoositonta)
- 2 dl ohrajauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl kolmen viljan leseseosta
- 3 kananmunaa
- (2-3 rkl tummaa sokeria)
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
Päälle
- noin 6 hapokasta pientä omenaa (kotimaisia runsaammin)
- ½-1 tl kanelia
- 2-3 rkl hunajaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos ei ole, lämmitä hunajaa mikrossa).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!