Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenapannukakku ohrajauhoilla ja leseseoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Terveellinen jälkiruoka tai välipala! Happamat omenat sopivat parhaiten pannariin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • Iso uunipellillinen

Ainekset

  • 8 dl maitoa (rasvatonta, tarvittaessa laktoositonta)
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl kolmen viljan leseseosta
  • 3 kananmunaa
  • (2-3 rkl tummaa sokeria)
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • noin 6 hapokasta pientä omenaa (kotimaisia runsaammin)
  • ½-1 tl kanelia
  • 2-3 rkl hunajaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos ei ole, lämmitä hunajaa mikrossa).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

OmenapannukakkuPannukakkuAnnospannarit kaurapuurosta kookos-hedelmätwistilläTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläVohvelit (gluteeniton)Pannukakku
PannukakkuKevytSadonkorjuuKasvisruokaMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku
  • 28.01.202212:57
    Suolainen pannukakku

    Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

  • 03.09.202108:54
    Suolainen pannukakku

    Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

  • 25.10.201912:56
    Suolainen pannukakku

    Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

  • 27.08.201915:37
    Omenapaistos

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 16.01.201811:57
    Samassa liemessä

    Ricottapannarit