Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Terveellinen jälkiruoka tai välipala! Happamat omenat sopivat parhaiten pannariin.

Iso uunipellillinen

Ainekset

  • 8 dl maitoa (rasvatonta, tarvittaessa laktoositonta)
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl kolmen viljan leseseosta
  • 3 kananmunaa
  • (2-3 rkl tummaa sokeria)
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • noin 6 hapokasta pientä omenaa (kotimaisia runsaammin)
  • ½-1 tl kanelia
  • 2-3 rkl hunajaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos ei ole, lämmitä hunajaa mikrossa).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.