Omenanyytit
Näitä kannattaa valmistaa syksyllä kun puutarhassa ja kaupoissa on maukkaita, kotimaisia omenoita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 omenaa, ei liian kovia
- 4 tl voita
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 4 rkl fariinisokeria
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, mutta jätä pohjat ehjiksi.
3. Kaulitse taikina, ota siitä 10 cm leveitä neliöitä. Laita omena jokaiselle neliölle. Sekoita fariinisokeri, kaneli ja kardemumma, täytä omenat. Peitä täyte voinokareella.
4. Penslaa taikinan reunat munalla, nosta nurkat ylös ja painele taikina kiinni omenan päällä. Penslaa munalla. Ripottele päälle raesokeria ja laita nyytit leivinpaperille pellille.
5. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje