Omenakakku vuokaleivästä
Hapanimelä vuokaleipä erottaa tämän omenakakun muista. Leipä murennetaan ja murut paistetaan voissa pannulla. Parhaiten tarkoitukseen soveltuu valurautapannu. Tarjoa omenakakku hieman jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4 dl murennettua hapanimelää vuokaleipää
- 150 g voita + voita voiteluun
- 2 omenaa
- 3 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka tai paistinpannu.
2. Paista leivänmurut pienissä erissä 100 grammassa voita. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
3. Painele puolet leivänmuruista vuokaan. Levitä päälle omenasose ja raastetut omenat. Painele loput leivänmurut päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pane loppu voi nokareina kakun päälle. Paista omenakakkua uunissa puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit