Omenahilloke kanelin kera

Omena ja kaneli sopivat toisiinsa ja syksyyn. Kompottiin eli hillokkeeseen tarvitset happoisia omenia. Käytä nuukasti sokeria, keitä nopeasti ja iloitse ensin ihanasta tuoksusta ja sitten mausta. Tarjoile omenakompotti mielellään haaleana jääkylmän kuohukerman kera.

Kuudelle

  • 1 kg happoisia omenia
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä

Tarjoiluun

  • 3 dl vatkaamatonta kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenet, ja suikaloi hedelmät.

2. Keitä suikaleita veden, sokerin ja kanelitangon kanssa 2-3 minuuttia. Suikaleet saavat olla juuri ja juuri pehmeitä.

3. Suurusta hilloke vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kylmä kerma sellaisenaan, vaahdottamatta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.