Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenahilloke kanelin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 1 kg happoisia omenia
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä

Tarjoiluun

  • 3 dl vatkaamatonta kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenet, ja suikaloi hedelmät.

2. Keitä suikaleita veden, sokerin ja kanelitangon kanssa 2-3 minuuttia. Suikaleet saavat olla juuri ja juuri pehmeitä.

3. Suurusta hilloke vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kylmä kerma sellaisenaan, vaahdottamatta.

Lisää aiheesta:

Taivaallinen omenahilloOmenariisiSitruunaomenat toffeekastikkeellaKesäsoppa kirsikoillaOmenahillokeRaparperi-mansikkahilloke
HillotKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Omena ja kaneli sopivat toisiinsa ja syksyyn. Kompottiin eli hillokkeeseen tarvitset happoisia omenia. Käytä nuukasti sokeria, keitä nopeasti ja iloitse ensin ihanasta tuoksusta ja sitten mausta. Tarjoile omenakompotti mielellään haaleana jääkylmän kuohukerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 13.11.202313:31
    Hellapoliisi

    Persikkachutney

  • 07.10.202214:50
    Omenat

    Taivaallinen omenahillo

  • 09.07.202108:40
    mansikka

    Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

  • 22.10.202014:06
    Omenat

    Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle