Mainos

Omena-rommiluumu-kirsikkapaistos

Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään.

Uunivuoallinen

  • 3-4 dl kirsikoita tai luumusuikaleita
  • ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
  • 6-7 kotimaista omenaa (hapokasta)
  • 1 tl kanelia

Päälle

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Paistokseen voi tehdä helposti muunnoksia käyttämällä eri hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita.

Vaihteluna tässä on omenoiden lisänä rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia liotettuja kirsikoita (rusinoita tai luumusuikaleita).

Liota kirsikoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!