Ohrakeitto

Tämä keitto muistuttaa hieman gulassikeittoa. Voit tehdä sen bulgarista eli vehnärouheesta, tattarirouheesta, kuorimattomasta riisistä tai kuten tässä, ohrasuurimoista. Huomaa, että ohrasuurimot turpoavat. Keitto saattaa siis kaivata laimentamista vielä vetäydyttyäänkin.

4 annosta

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 purjo
  • 1-2 litraa kasvislientä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kukkakaalin “nuppu”

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja viipaloi porkkana, sipuli, paprika, kukkakaali ja purjo. Kuori valkosipuli. Kuullota vihannekset tilkkasessa öljyä reilunkokoisessa kattilassa. Huuhtele ohrasuurimot ja lisää ne kattilaan. Purista sekaan valkosipuli.

2. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree. Kaada joukkoon litra kasvislientä. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-45 minuuttia tai kunnes ohra on tarpeeksi pehmeää.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa lisää kasvisliemellä. Ripota päälle pari tippaa oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä tai purjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!