Nekkumakeiset
Nekku- eli siirappimakeiset ovat makeisklassikko, joka sopii vuoden jokaiseen päivään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 kpl
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl siirappia
- 3 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 50 g hienonnettua mantelia
- ¾ dl korppujauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.
2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen. Jos se jähmettyy, massa on valmista.
3. Ota pata liedeltä ja lisää mantelit, korppujauhot ja leivinjauhe.
4. Lusikoi massa pieniin vuokiin ja laita kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan