Nekku- eli siirappimakeiset ovat makeisklassikko, joka sopii vuoden jokaiseen päivään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 kpl
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl siirappia
- 3 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 50 g hienonnettua mantelia
- ¾ dl korppujauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.
2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen. Jos se jähmettyy, massa on valmista.
3. Ota pata liedeltä ja lisää mantelit, korppujauhot ja leivinjauhe.
4. Lusikoi massa pieniin vuokiin ja laita kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!