Nauhapastaa ja latva-artisokkaa
Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 latva-artisokkaa
- 1 sitruuna puolitettuna
- 450 g fettuccine-pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
- 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (ei pakollinen)
- 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 2½ dl valkoviiniä
- 750 ml tomaattimurskaa
- 6 mintunlehteä silputtuna
- suolaa
- 2 rkl suolatonta voita
- parmesaania päälle ripoteltavaksi
Tee näin
Valmistusohje
- Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.
- Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.
- Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.
- Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.
- Poista artisokat vedestä ja paloittele.
- Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.
- Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.
- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella