Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nauhapastaa ja latva-artisokkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 450 g fettuccine-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (ei pakollinen)
  • 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 6 mintunlehteä silputtuna
  • suolaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • parmesaania päälle ripoteltavaksi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.

    - Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.

    - Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.

    - Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.

    - Poista artisokat vedestä ja paloittele.

    - Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.

    - Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.

    - Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.

    Lisää aiheesta:

    Pinaattiset ricottapallerotTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosPerunaraguu ja punajuurisosePapu-linssicurryLinssicurrya ja pinaattiaPorkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera
    KasvispastaKasvisruokaGoGreenPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Kasvispasta
    • 31.10.202414:55
      Nopeat ja helpot

      Kurpitsa-uunifetapasta

    • 14.10.202409:55
      Nopeat ja helpot

      Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

    • 08.09.202310:36
      Juusto

      Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

    • 05.09.202314:21
      Nopeat ja helpot

      Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

    • 13.01.202113:54
      Pasta

      Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike