Naudanjauhelihapihvit tomaattisalsalla
Arkiruokaa, jota syömme viisi kertaa viikossa, on hankalinta muunnella. Ruokalistalla on aina jauhelihaa, joten sen maustaminen juustokuminalla ja chilillä maistuu luultavasti koko perheelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g jauhelihaa
- ½ dl vettä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- voita paistamiseen
Tomaattisalsa
- 200 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla. Kaada vesi jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta juustokuminalla, chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Purista mukaan valkosipuli ja lisää sipuli. Muotoile pihveiksi ja paista voissa.
2. Kuori, hienonna ja paista sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja keitä kokoon miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria, jos tomaatit ovat happamia.
3. Tarjoile pihvit kastikkeen, perunan ja jonkin kasviksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka