Naudanjauhelihapihvit tomaattisalsalla

Arkiruokaa, jota syömme viisi kertaa viikossa, on hankalinta muunnella. Ruokalistalla on aina jauhelihaa, joten sen maustaminen juustokuminalla ja chilillä maistuu luultavasti koko perheelle.

Neljälle

  • 500 g jauhelihaa
  • ½ dl vettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • voita paistamiseen

Tomaattisalsa

  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla. Kaada vesi jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta juustokuminalla, chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Purista mukaan valkosipuli ja lisää sipuli. Muotoile pihveiksi ja paista voissa.

2. Kuori, hienonna ja paista sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja keitä kokoon miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria, jos tomaatit ovat happamia.

3. Tarjoile pihvit kastikkeen, perunan ja jonkin kasviksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.