Mustikoista saat ihanan vatsaystävällisen aamupalan täysjyvähiutaleiden ja rahkan kanssa. Tee kaunis annos valmiiksi jääkaappiin illalla, niin aamulla herätys on mukava, kun itse tehty aamupala odottaa. Myöhemmin syksyllä tee sama puolukoista, käytä tällöin makuparina vaniljarahkaa.
Kahdelle
- 3 dl mustikoita
- ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
- 1 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita tai KARU Pikakaura+Ruishiutaleita
- ½ dl kurpitsan tai auringonkukan tms. siemeniä
- 1-2 rkl hunajaa
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
Pinnalle
- 1 dl mustikoita
- ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
Valmistusohje
Survo mustikat. Sekoita joukkoon leseet, hiutaleiden ja siemenet sekä hunaja. Anna turvota hetki, mielellään tunti, mutta yhtä hyvin vaikka yön yli.
Rakenna annokset laseihin kerroksittain. Laita pohjalle marjakuituviljaseosta, sitten valkoista rahkaa ja koristeeksi marjoja. Ripottele pinnalle leseitä.
VINKKI: Saat smoothien, kun sekoitat ainekset sauvasekoittimella ja lisäät joukkoon n. 2 dl rasvatonta maitoa tai piimää. Herkkuhetkiin lisää 2 dl jäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti