Mustikkahyve
Rukiin ja mustikan maku sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun. Mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia! Tämä resepti tunnetaan myös nimellä mustikkakukko.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 175 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- ½ tl soodaa
Täytteeksi
- noin 6 dl mustikoita (tai 2 pss pakastemustikoita)
- ½ dl sokeria
- noin 1 rkl Myllyn Paras Vaalea Kastikesuurustetta
Valmistusohje
VINKKI: pieni määrä kastikesuurustetta (Myllyn Paras VAALEA suuruste on mauton) saostaa mustikoista irtoavaa nestettä. Laita suurustetta mustikoiden vetisyyden mukaan, varsinkin pakastemustikoille talvella.
Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja suuruste.
Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.
Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia