Mustapippurista porsaanseläkettä ja kurkkuraitaa
Mieto porsaanseläke saa kunnolla makua mustapippurista. Portviinikastike tähtianisten kera sekä viileä kurkkuraitakastike sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g porsaanseläkettä
- 2 rkl osterikastiketta
- 1 rkl sambal oelekia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl voita
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
Kastike
- 2 dl punaista portviiniä
- 2 tähtianista
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
- 2 dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- maizenaa
Kurkkuraita
- ½ lavakurkku
- 1 maustemitta suolaa
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 5 mintunlehteä
- ½ maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kurkkuraita: Halkaise kurkku pituussuuntaan ja kaavi pois siemenet teelusikan avulla. Viipaloi kurkku ohuesti, ripottele päälle suola ja anna levätä vartin ajan. Purista kurkuista neste ja sekoita jogurttiin, lisää suikaloitu minttu sekä pippuri. Anna seistä tunnin ajan ennen tarjoilua.
2. Kastike: Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Keitä portviini sekä tähtianikset, salottisipuli, inkivääri ja valkosipuli, keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää liemi ja punaviini ja anna kiehua hiljaa n. 15 minuuttia. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.
3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita osterikastike, sambal oelek ja seesaminsiemenet marinadiksi. Ruskista porsaanseläke kokonaisena voissa joka puolelta. Penslaa liha marinadilla, ripottele päälle mustapippuria ja paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan levätä 5 minuuttia. Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen sekä kurkkuraidan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan