Murupiiras marjatäytteellä
Tähän piiraaseen sopivat täytteeksi mitkä tahansa marjat. Ne marjat, jotka sisältävät enemmän vettä vaativat enemmän perunajauhoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Viidelle
Pohja
- 100 g voita
- 2-3 rkl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
Täyte
- 1 litra tuoreita marjoja (500 g pakastettuja)
- ½ dl sokeria
- 1-2 rkl perunajauhoa
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi ja työstä jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
2. Voitele vuoka ja levitä marjat siihen. Sirottele päälle sokeria ja perunajauhoja. Sirottele murutaikina päälle ja paista 15-20 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan