Munat kookoskastikkeessa
Voit tarjoilla tämän indonesialaisruoan lisäkkeenä tai omana aterianaan riisin kera. Se sopii hyvin myös noutopöytään.
Neljälle
- 6 kovaksikeitettyä munaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sambal oelekia
- 1 tl fariinisokeria
- 2 tomaattia
- 1 ½ dl kookosmaitoa
- 2 tl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori munat. Kuori ja raasta sipuli karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet.
2. Kuumenna öljy wokissa tai valurautapannussa. Ruskista sipuli kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää valkosipulisilppu, sambal, fariini, tomaatit ja kookosmaito. Kiehauta sekoitellen. Alenna lämpöä ja anna kiehua ihan hiljaa, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.
3. Lisää 5 rkl vettä ja kiehauta uudelleen voimakkaasti sekoittaen. Pane munat kastikkeeseen ja anna niiden lämmetä. Nosta munat kastikkeesta ja halkaise ne. Asettele ne lämpimälle vadille. Mausta kastike puristetulla sitruunalla sekä suolalla ja kaada munien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti