Munat kookoskastikkeessa

Voit tarjoilla tämän indonesialaisruoan lisäkkeenä tai omana aterianaan riisin kera. Se sopii hyvin myös noutopöytään.

Neljälle

  • 6 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 tl fariinisokeria
  • 2 tomaattia
  • 1 ½ dl kookosmaitoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori munat. Kuori ja raasta sipuli karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet.

2. Kuumenna öljy wokissa tai valurautapannussa. Ruskista sipuli kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää valkosipulisilppu, sambal, fariini, tomaatit ja kookosmaito. Kiehauta sekoitellen. Alenna lämpöä ja anna kiehua ihan hiljaa, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.

3. Lisää 5 rkl vettä ja kiehauta uudelleen voimakkaasti sekoittaen. Pane munat kastikkeeseen ja anna niiden lämmetä. Nosta munat kastikkeesta ja halkaise ne. Asettele ne lämpimälle vadille. Mausta kastike puristetulla sitruunalla sekä suolalla ja kaada munien päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja