Metsästäjänleivät

Metsästäjänleivät ovat ravitsevaa retkievästä. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

  • 500 g possun ulkofileetä
  • 250 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl sinappia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 viipaletta täysjyvävuokaleipää
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 tomaattia
  • 100 g kurkkua

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja nuiji ne noin puolen sentin paksuisiksi. Pyöräytä pihvit vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta vetäytymään folion sisään.

Silppua sienet ja sipuli ja kuullota ne pannulla pehmeiksi. Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, sinappi ja kerma. Hauduta hetki ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lämmitä leipäviipaleet ja nosta ne lautaselle. Aseta pihvit leipien päälle ja lusikoi runsaasti sienikastiketta sen päälle. Tarjoa leivän kanssa raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.