Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustettu viina

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Valmistusohje

1. Perkaa ja puhdista mausteyrtit tai marjat. Laita ne lasipurkkiin ja kaada päälle viinaa, niin että täytät purkin. Sulje kansi tiiviisti.

2. Pidä purkkia huoneenlämmössä muutamia päiviä. Maistele silloin tällöin. Kun mausteutus tuntuu sopivalta, kaada snapsi mausteineen pulloon ja pane pimeään, mutta edelleen huoneenlämpöön.

3. Kun neste on kirkastunut ja mausteainekset painuneet pohjaan, kaada viina varovasti toiseen pulloon varoen pohjasakan mukaan tuloa.

3. Säilytä esanssi tai snapsi pimeässä, mutta huoneenlämmössä.

Käytä vodkaa, koskenkorvaa tai muuta maustamatonta viinaa, jonka alkoholipitoisuus on noin 40 prosenttia. Koska marjojen ja yrttien maut vaihtelevat, on vaikeaa antaa täsmällisiä määriä ja varastointiaikoja. Joudut vain kokeilemalla pyrkimään hyvään lopputulokseen. Useimmat yrttisnapsit ovat parhaimmillaan noin vuoden varastoinnin jälkeen.

Lisää aiheesta:

MustikkalikööriMustikkasnapsiKotitekoinen marjalikööriVilla Marian sitruunalikööri eli limoncelloJoulumaustettu snapsiYrttiviinietikka
DrinkitKananmunatonLaktoositonKasvisruokaJuomatAlkoholijuomat

Tuoreimmat aiheesta

Drinkit
  • 02.02.202412:26
    Huomenta Suomi

    Marski Barin mocktailit

  • 07.05.202114:26
    Juomat

    Aperol Spritz – se aito ja oikea

  • 08.05.202013:27
    Drinkit

    Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

  • 30.04.202011:43
    Drinkit

    Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

  • 30.04.202008:58
    Sima

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki