Maustettu viina
Käytä vodkaa, koskenkorvaa tai muuta maustamatonta viinaa, jonka alkoholipitoisuus on noin 40 prosenttia. Koska marjojen ja yrttien maut vaihtelevat, on vaikeaa antaa täsmällisiä määriä ja varastointiaikoja. Joudut vain kokeilemalla pyrkimään hyvään lopputulokseen. Useimmat yrttisnapsit ovat parhaimmillaan noin vuoden varastoinnin jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Valmistusohje
1. Perkaa ja puhdista mausteyrtit tai marjat. Laita ne lasipurkkiin ja kaada päälle viinaa, niin että täytät purkin. Sulje kansi tiiviisti.
2. Pidä purkkia huoneenlämmössä muutamia päiviä. Maistele silloin tällöin. Kun mausteutus tuntuu sopivalta, kaada snapsi mausteineen pulloon ja pane pimeään, mutta edelleen huoneenlämpöön.
3. Kun neste on kirkastunut ja mausteainekset painuneet pohjaan, kaada viina varovasti toiseen pulloon varoen pohjasakan mukaan tuloa.
3. Säilytä esanssi tai snapsi pimeässä, mutta huoneenlämmössä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa