Maustetähdet

Nämä pikkuleivät ovat kauniita ja maistuvia. Maustetähdet sopivat hyvin joulun makeispöydälle.

75 kpl

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ½ rkl kanelia
  • ¼ tl neilikoita
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 100 g manteleita, kaltattuja ja jauhettuja
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus

  • n. 2 dl tomusokeria, munanvalkuaisen kanssa sekoitettua
  • punaista elintarvikeväriä
  • strösseliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan.

2. Yhdistä mausteet, mantelijauhe, jauhot ja lisää kuivat ainekset sokerivaahtoon, työstä notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin yön yli.

3. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan leivinpaperien välissä. Ota taikinasta muotilla tähtiä, laita ne leivinpaperille pellille ja paista ne vaaleanruskeiksi.

4. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi, värjää se vaaleanpunaiseksi ja penslaa pikkuleivät kuorrutuksella. Ripottele päälle strösseliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.