Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Valkosuklaa-mangomousse, ananashyytelö, banaanikakkua ja vaahterasiirappikennoa – Eevan resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 400 g valkosuklaata
  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g maitoa
  • 15 g liivatetta
  • 1 kpl mango
  • 1 kpl ananas
  • 400 g sokeria
  • 1 kpl banaani
  • 2 kpl kananmunaa
  • 100 g Mantelijauhoja
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 3 g jauhettua inkivääriä
  • 3 g jauhettua kanelia
  • 3 dl vaaleaa rommia
  • 75 g vaahterasiirappia
  • 20 g ruokasoodaa
  • 15 g agar agaria
  • 150 g glukoosia
  • 8 kpl maustepippuria

Valmistusohje

Kuori mango ja leikkaa paloiksi. Laita mangot kattilaan sokerin ja rommin kanssa, kiehauta ja aja tehosekoittimessa sileäksi. Kaada muotteihin ja pakasta.

Kiehauta maito ja lisää liotettu liivate. Kaada kuumana valkosuklaan päälle, sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut ja massa emulgoitunut. Vaahdota kerma ja nostele huoneenlämpöisen valkosuklaamassan sekaan. Kaada hieman jähmettynyttä massaa isompaan muottiin ja lisää jäätynyt mangopallo. Peitä valkosuklaamassalla. Jäädytä ja ota pois muoteista ennen maistelua.

Aja ananas, vesi ja sokeri tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada kattilaan ja kiehauta. Lisää agar kiehuvaan liemeen ja jäähdytä pellillä. Stanssaa esille laittoa varten.

Kiehauta vaahterasiirappi, sokeri, glukoosi ja vesi, anna kiehua 160 asteeseen. Lisää ruokasooda samalla sekoittaen ja kaada samantien silipat-maton päälle. Anna jäähtyä ja rouhi annokseen.

Aja banaani, ruokokidesokeri, rommi, mantelijauhe, vehnäjauho ja kananmunat tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada pellille ohut kerros. Kypsennä 180 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes on kypsää. Stanssaa.

Leikkaa ananakset ohuiksi siivuiksi. Grillaa siivut parilalla ja anna jäähtyä. Kiehauta sokeriliemi ja lisää maustepippurit. Leikkaa ananakset kuutioiksi ja kaada maustepippuri-sokeriliemi päälle. Anna maustua.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuha & Kroketti, Antin reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Kirsikka-vadelma sorbettia, tummasuklaa kakkua ja fingerlimeä – Adelen reseptiMasterChef: Uuniomenamoussea, omenapiirakkaa ja mausteista karamellia – Adelen reseptiMasterChef: Mango sticky rice 2.0 – Petra V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Sitruksiset raparperipalat
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti