Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Uuniomenamoussea, omenapiirakkaa ja mausteista karamellia – Adelen resepti

Julkaistu 07.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Uuniomenamousse

  • 3 kpl omenaa
  • 30 g Muscovado sokeria
  • 20 g voita
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5t l kardemummaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 20 g tomusokeria
  • Puolikas sitruunan mehu

Mausteinen karamelli

  • 250 g maitoa
  • 250 g kermaa
  • 300 g ruskeaa sokeria
  • 5 ml kanelia
  • 5 ml kardemummaa
  • 5 ml maustepippuria
  • 5 ml jauhettua inkivääriä
  • 5 ml neilikkaa
  • 20 g glukoosia
  • 10 g voita

Omenapiirakka

  • 125 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 5 kpl omenaa
  • Puolikas kananmuna
  • 100g kermaviiliä
  • Granny smith omena
  • 10 g tomusokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • Puolikas sitruunan mehu

Vaniljajäätelö

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 65 g sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 kpl keltuaista

Valmistusohje

Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko vaniljajäätelöä varten, erottele keltuaiset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi sokerin kanssa. Jäähdytä jäätelömassa ja laita jäähtyneenä pyörimään jäätelökoneeseen.

Mittaa kattilaan karamellin ainekset ja anna keittyä karamelliksi. Kun karamelli on rakenteeltaan sopiva, sekoita joukkoon glukoosi ja voi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon kuivat aineet kakkua varten ja sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulatettu voi ja ota sivuun 1,5dl muruseosta. Sekoita loppuun taikinaan kananmuna ja kermaviili. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle, leikkaa päälle omenakuutiota ja ripottele pinnalle kanelia. Levitä päälle muruseos ja paista 30 minuuttia, noin 200 asteessa. 

Pilko 3kpl omenoita uuninpellille, sekoita joukkoon sokeri, voi ja mausteet. Paista 200 asteessa n. 20 min. Aja tehosekoittimessa pyreeksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja sitruunalla ja laita mousse pursotinpussiin. 

Leikkaa omenat suikaleiksi, purista päälle sitruunan mehua ja mausta tomusokerilla ja kanelilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Porkkana-BritaKoko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKolmenlaiset koristelukeksit: Emmin Pienet palat taivaasta
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti