MasterChef: Mango sticky rice 2.0 – Petra V:n resepti

mc_eps12_annos_keltainen_pari_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.

Ainekset

  • 2 mangoa
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl sushiriisiä
  • 1 prk kaurafraichea
  • 6 g agar agaria
  • 6 lehteä kaffirlimee
  • 1 rlk mantelia
  • 2 dl sushiriisiä
  • suolaa
  • 1 rkl glukoosisiirappia

Valmistusohje

Huuhtele riisiä kulhossa kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi ja vesi suhteessa 1:1 ja keitä noin 5-10 min kiehuvana. Jäädytä kannen alla vielä noin 10 min. Jäähdytä pakastimesssa kylmäksi.

Sekoita yhteen kattilaan 1:1 sokeria ja kookosmaitoa ja suolaa. Kiehauta, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä.

Lisää toiseen kattilaan kookosmaito, kaffirlimet, limenkuori ja mehu. Vatkaa kaurafraiche kuohkeaksi. Siivilöi kookosmaito kaurafraichen joukkoon ja vispaa voimakkaasti. Lisää glukoosisiirappia ja maista ja mausta tarvittaessa limellä ja suolalla.

Leikkaa 1 mangosta liha irti ja lisää blenderiin. Lisää perään hieman glukoosisiirappia ja limen mehua. Lisää agaria suhteessa 1,5-2g / 100g . Keitä seosta kiehuen noin 5 min ja kaada pellille. Jäähdytä.

Leikkaa toinen mango kuutioiksi.

Kun mango hyytelö on tekeytynyt ota puolet ja blendaa vielä limen mehun ja mangon kanssa geeliksi.

Lisää sokeria pannulle. Kun sokeri on sulanut lisää mantelit. Sekoita. Mausta suolalla. Hienonna jäähtyessää..

Sekoita jäähtynyt riisi ja jäähtynyt sokerikookoskastike keskenään ja anna tekeytyä vielä jääkaapissa noin 30 minuuttia. maista ja mausta suolalla ja kastikkeella tarvittaessa.

Tarjoile sticky rice lisäämällä pohjalle riisi. Lisää päälle mango, mango geeli ja mangokuutiot, revi vielä kookosjäädykkeestä päälle lastuja ja ripottele päälle paahdettu manteli. Raasta vielä päälle limen kuorta ja ripaus suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat